Tréning Globálneho varenia

Dňa 22.11.2016 sa v priestoroch SOŠ Pruské uskutočnil tréning Globálneho varenia v rámci projektu „Jedlá zmena“. Tréning sa konal pod vedením lektorky, pani Domčekovej. Zúčastnili sa ho 4 päťčlenné skupiny. V prvej skupine boli s vedúcou školskej jedálne, pani Pagáčovou aj učitelia SOŠ Pruské, Ing.Gézeová, Mgr. Šlesarová, Ing. Svorčíková a Ing. Kirdová. V ďalších troch skupinách boli žiaci z II.A, II.V a III.V triedy z SOŠ Pruské.

      Praktickou témou Globálneho varenia bola príprava vajíčkovej nátierky zo surovín (vajcia, maslo, soľ)  od rôznych výrobcov a dodávateľov.

      Výsledkom boli 4 chutné vajíčkové nátierky podávané na rôznych druhoch chleba a pečiva, na ktorých si pochutili nielen žiaci, ale aj učitelia.

      Na záver pani lektorka zhodnotila všetky použité suroviny z hľadiska  krajiny pôvodu, ceny, zloženia a vzdialenosti výrobcu. Najvyššie ohodnotenie získala vajíčková nátierka, ktorá bola pripravená z BIO vajec slovenského dodávateľa z masla slovenského výrobcu.

Z globálneho hľadiska by sme sa mali držať osvedčených domácich – slovenských surovín a výrobkov vyrobených z nich.


Fotogaléria

Kalendár podujatí

Predchádzajúci mesiac Január 2026 Nasledujúci mesiac
Po Ut St Št Pi So Ne
  1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31