Cukrár
Základné údaje: 3 - ročný učebný odbor, končiaci záverečnou skúškou a výučným listom, pre chlapcov a dievčatá
Podmienky prijatia:
- zdravotná spôsobilosť,
- úspešné ukončenie základnej školy,
- bez prijímacích skúšok,
Absolvent vie:
- pracovať podľa platných noriem a progresívnych postupov pri výrobe cukrárskych výrobkov, samostatne podnikať,
- vybrať a pripraviť potrebné suroviny, stroje a zariadenia potrebné pre konkrétny technologický proces a hospodárne ich využivať,
- dodržiavať zásady správnej výrobnej praxe, príslušné normy a legislatívu vrátane hygienických a bezpečnostných opatrení,
- vykonávať všetky základné práce na pracoviskách učebného odboru cukrár, robiť základné prevádzkové výpočty, posudzovať kvalitu polotovarov i konečných výrobkov,
- obsluhovať jednotlivé výrobné zariadenia, vykonávať ich údržbu,
- môže pokračovať v nadstavbovom štúdiu a získať maturitné vysvedčenie
Dokumenty na stiahnutie
- Školský vzdelávací program 2964 H cukrár | PDF (1,01 MB)